Vestbien

Nationalpark Vadehavets biavler forening

Tips

Tips til at holde bier.


Biokemi

Film 1: Biernes historie

Film 2: Varroa invasion

Film 3: Bien

Film 4: Vildstade

film 5: Pakistan

Film 6: Rammemål & fagudtryk

Film 7: Bigaards registeret

Tryk på linket for at se videoen.

Sprøjteforgiftning

Ved forgiftningsproblemer gælder det om hurtigst muligt at finde og samle et større antal døde bier med synlige tegn på forgiftning. Deres pollenbukser kan ofte være en vigtig indikator.

Kan der ikke fyldes en tændstikæske med døde bier, bør man ikke foretage sig noget. Det er tegn på forgiftning, hvis man foran flyvehullet finder et lag af døde bier med tungen udstrakt og vingerne spredte.

Man kan lede efter de døde bier i en stribe væk fra staderne og finde en flyveretning, og man kan se efter sprøjtespor i marken.

Videre

Billeddokumentation kan være til god hjælp. Billeder bør tages både i og udenfor stadet. Hvis man ved egen hjælp har fundet en synder, og denne erkender ansvaret, behøver historien ikke at være så meget længere.

Sprøjtegifte kan ligeledes skade menneskehjerner idet kemikalierne er rettet mod centralnerve-systemerne hos alle de insekter, landmændene gerne vil dræbe.

Giftene rammer ikke alene insekter, men kan også gå ud over menneskers hjerner, som følge af dens biokemi, skriver forskerne.

Generelle karakteristika for APIS MELLIFERA CARNICA

Carnica er næsten lige så stor som den almindelige sorte bi fra Vesteuropa, men kroppen er mere aflang (“slank”). På den behårede krop er der grå ringe, og derfor kaldes den GRÅ BI. Kitinen har en lidt mørkere farve, men ofte finder man også lysere ringe på mavesiden. Der findes også andre kendetegn, som f.eks. en 6,5 og 6,7 mm lang tunge, meget højt kubikindeks og meget kort behåring. Broder Adam, der var engelsk munk udviklede den såkaldte Buckfast bi. Broder Adam rejste verden rundt for at finde bier med særlige egenskaber, til anvendelse i sit berømte avlsarbejde.